YaBB.nl

Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  
Pagina's: [1] 2 3 ... 10   Omlaag

Auteur Topic: Problemen met de Platinum versie?  (gelezen 48884 keer)

admin

  • Gast
Problemen met de Platinum versie?
« Gepost op: 29 september 2002, om 22:40:05 »

Stel hier je vragen!
Gelogd

wmml

  • Junior YaBB'er
  • **
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 26
  • Seid nett zu einander.....
    • School voor Handel & Marketing / Mode
Re:Problemen met de Platinum versie?
« Reactie #1 Gepost op: 29 september 2002, om 23:07:43 »

Ron,

Ben nu verhuisd van leuterplek,

heb de templates aangepast en heb nu images rechtsboven. Template gaat ervan uit dat images in de dir zitten van de templates.

dirs

templates in cgi-bin/YaBB/templates
images in yabbdata/images.

rest blijft manco

mzzl
wmml
Gelogd
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput tuum saxum immane mittam.

spikecity

  • Gast
Re:Problemen met de Platinum versie?
« Reactie #2 Gepost op: 29 september 2002, om 23:52:10 »


Ron,

Ben nu verhuisd van leuterplek,

heb de templates aangepast en heb nu images rechtsboven. Template gaat ervan uit dat images in de dir zitten van de templates.

dirs

templates in cgi-bin/YaBB/templates
images in yabbdata/images.

rest blijft manco

mzzl
wmml


Zet de images in /YaBBData/Images en gebruik de tag <yabb images>/plaatje.gif in je templates dan vind ie ze wel
Gelogd

wmml

  • Junior YaBB'er
  • **
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 26
  • Seid nett zu einander.....
    • School voor Handel & Marketing / Mode
Re:Problemen met de Platinum versie?
« Reactie #3 Gepost op: 30 september 2002, om 07:46:22 »

Ron,

mijn vorige bericht waarin ik je feliciteerde is van het board gemikt. Dus NOGMAALS PROFICIAT met de kleine.
Het ziet er mooi uit!  :D :D :D :D

Op het platinumboard wat ik over een draaiend sp1.1 gezet heb een paar dingen die ik niet draaiend krijg,

auction feature, moet pl file gechmod worden?
news van fok doet het niet,  provider?
En at last je ziet je medegebruikers on line niet?
Ik ga door tot ik het hele ding compleet heb draaien!  >:D

Ik weet het nu even niet Jij wel?

Alvast bedankt

mzzl
wmml  8)
Gelogd
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput tuum saxum immane mittam.

spikecity

  • Gast
Re:Problemen met de Platinum versie?
« Reactie #4 Gepost op: 30 september 2002, om 09:11:27 »


Ron,

mijn vorige bericht waarin ik je feliciteerde is van het board gemikt. Dus NOGMAALS PROFICIAT met de kleine.
Het ziet er mooi uit!  :D :D :D :D

Op het platinumboard wat ik over een draaiend sp1.1 gezet heb een paar dingen die ik niet draaiend krijg,

auction feature, moet pl file gechmod worden?
news van fok doet het niet,  provider?
En at last je ziet je medegebruikers on line niet?
Ik ga door tot ik het hele ding compleet heb draaien!  >:D

Ik weet het nu even niet Jij wel?

Alvast bedankt

mzzl
wmml  8)


Er is niks van het board gemikt, ik heb alleen tig threads over Platinum verzameld in één thread in Bugs.
Auction.pl (zat ie in de zip ?) is alle behalve klaar, de functie dis er dan ook nog niet (komt in de volgende update)
Fok news kan je alleen draaien als je een eigen server hebt of een server waarbij je CRON taken mag draaien.
Lees even in de mod sectie hoe je het script eventueel met de hand kan aanroepen. (dat kan ook)
Users Online lijkt me een CHMOD verhaal van de /Variables map (log.txt moet 666 staan)
Gelogd

Fusee

  • Junior YaBB'er
  • **
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 43
Re:Problemen met de Platinum versie?
« Reactie #5 Gepost op: 30 september 2002, om 11:07:05 »

Eerst en vooral: prachtige prestatie van het yabb team en spikecity in het bijzonder! Het board ziet er bijzonder knap en professioneel uit. Mijn oprechte dank.

Maar dan nu de eerste vraagjes: ik zit nog met een oud Release Gold board maar ik wil het platinum board gebruiken. Is het mogelijk om mijn berichten en leden te behouden door wat bestanden te verwisselen?

En dan nog dit: ik heb nog wat moeilijkheden om precies te weten welke betsanden welke chmod moeten krijgen. De handleiding was daarin niet zo duidelijk met al die nieuwe files. Is er al een volledige versie uit of moet ik maar wat gokken?

Alvast bedankt en nogmaals proficiat!
Gelogd

spikecity

  • Gast
Re:Problemen met de Platinum versie?
« Reactie #6 Gepost op: 30 september 2002, om 12:07:05 »

Eerst en vooral: prachtige prestatie van het yabb team en spikecity in het bijzonder! Het board ziet er bijzonder knap en professioneel uit. Mijn oprechte dank.

Maar dan nu de eerste vraagjes: ik zit nog met een oud Release Gold board maar ik wil het platinum board gebruiken. Is het mogelijk om mijn berichten en leden te behouden door wat bestanden te verwisselen?

En dan nog dit: ik heb nog wat moeilijkheden om precies te weten welke betsanden welke chmod moeten krijgen. De handleiding was daarin niet zo duidelijk met al die nieuwe files. Is er al een volledige versie uit of moet ik maar wat gokken?

Alvast bedankt en nogmaals proficiat!
Dank, dank.... ;D
In principe kan je upgraden vanaf Gold naar Platinum, zolang je maar geen member, board en message bestanden overschrijft.
Tijdens de upload zal je dus bestanden die al bestaan op de server moeten skippen.
De CHMODS staan keurig in de html help en eveneens hier in de Faq.
Maak van je forum wel even een backup.
De structuur van de berichten is niet veranderd, de member database ook niet (zij het dat er een aantal extra bestanden worden aangemaakt) de resterende data eigenlijk ook niet, dus proberen maar zou ik zo zeggen.
Je kunt altijd nog je oude board terugzetten vanaf de backup die je gemaakt hebt. ;D
« Laatst bewerkt op: 30 september 2002, om 12:08:30 door Spikecity »
Gelogd

wmml

  • Junior YaBB'er
  • **
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 26
  • Seid nett zu einander.....
    • School voor Handel & Marketing / Mode
Re:Problemen met de Platinum versie?
« Reactie #7 Gepost op: 30 september 2002, om 19:45:50 »

Ron,

je had gelijk met je chmod van de txt file.  ;D

Ik had met m'n stomme kop de variables dir overschreven nadat ik een backup had gemaakt en bij het terugzetten niet aan de attribs gedacht stom!!!!!!!!

Nog geen fok draaien maar dat komt goed.

Wel een melding als ik al mijn forum statistieken ga bekijken:

Untrapped Error:
Undefined subroutine &main::Lastpost called at ./Sources/Admin.pl line 400.

Error is overigens niet storend.

Kan ik wel het toegangslogbestand activeren of is dat gedisabled in deze versie??

Alvast bedankt

mzzl
wmml  8)



Gelogd
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput tuum saxum immane mittam.

spikecity

  • Gast
Re:Problemen met de Platinum versie?
« Reactie #8 Gepost op: 30 september 2002, om 23:11:20 »

OK er zijn nog wat kleine geitjes ;) uit de div scripts gehaald die er toch met het omzetten naar HTML401 in zijn geslopen.

Gebruikers die hem al hebben draaien hoeven alleen de update.zip (nieuws) op te halen.
De release is eveneens weer up to date.

Volgende zaken zijn gefixt:

De untrapped error in Admin.pl line 400 (in stats)
De nederlandse maanden, dagen in english.lng

een vreemde '107'} in beide lng's gefixt.

%notify_txt in english.lng gefixt.

Voor de mensen die drie posts terwijl er maar één bericht in het eerste forum staan niet mooi vinden de volgende regel in Algemeen.ttl in /Boards wijzigen in
1|1|09/25/02 at 11:00:21|admin

deze was in de originele release nog

1|3|09/25/02 at 11:00:21|admin

als je boards opnieuw aanmaakt en hierbij de oude wist is deze melding ook weer correct.
« Laatst bewerkt op: 30 september 2002, om 23:11:58 door Spikecity »
Gelogd

spikecity

  • Gast
Re:Problemen met de Platinum versie?
« Reactie #9 Gepost op: 10 oktober 2002, om 10:09:38 »

Citaat
Hi Spikecity,

Ik geloof dat je helemaal gelijk hebt.
Alleen moet ik even uitzoeken of ik dit nu ook had met
1.1 sp1 gold.


Je hoort van me.

ps hoe kan je de gekozen plaatjes voor de forum categorien weer ongedaan maken.

groet casper.

Casper, aub niet per IM, zo kunnen anderen er niet van meeprofiteren. Ik CC dit bericht dan ook naar beheer.

Bij Gold had je notify plus er niet inzitten denk ik, maar beiden maken gebruik van dezelfde mailroutine binnen YaBB.
Het kan ook zijn dat je ISP recent de security heeft aangescherpt... da's achteraf moeilijk te achterhalen.

Je kunt de plaatjes weer veranderen in Meer board/categorie opties in het eerste admin scherm.
Je moet alleen zorgen dat er een blank.gif in de /Icon dir staat (desnoods kopieeer je hem vanuit de Images of Avatars dir)
Dit is een 1x1 pixel transparante gif die je dus niet ziet staan als je geen icon wilt hebben.
Als je andere icons wilt hebben moet je er eerst een aantal uploaden vanuit het Icons pack (4500 is een beetje veel voor je host denk ik), die in Icons uploaden en dan kan je ze in Meer board/categorie opties selecteren.
Gelogd

LibraOne

  • Junior YaBB'er
  • **
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 6
  • To be is to do. To do is to be. Do be do be do.
    • Innertruth
Re:Problemen met de Platinum versie?
« Reactie #10 Gepost op: 12 oktober 2002, om 16:26:20 »

Hoi,

Ik heb deze aanwijzingen van SpikeCity gevolgd om sp1.1 te updgraden naar de laatste platinum (de versie met de update er al in).

Citaat
Je dient in dat geval de Members, Messages en Boards dir niet opnieuw te uploaden.
Eigenlijk alleen de /Templates, de /Languages, de /Tools en je wordt aangeraden om de structuur van de html sectie om te zetten naar de nieuwe stijl (is niet strikt noodzakelijk mits je je settings.pl behoudt en je je smilies en icons wel in aparte dirs zet, zoals bijv binnen YaBBImages).

Alle nieuwe bestanden in Variables die je nu nog niet hebt dien je wel erbij te uploaden en uiteraard alle perl scripts in /Sources en in de root.


Ik heb er overigens voor gekozen om wel de HTML structuur over te zetten met de nieuwe settings (meteen aangepast op mijn config natuurlijk). En het nieuwe spul voor zover ik kan nagaan juist ge-chmod.

Ik krijg echter een 500 met de volgende melding in de logs:

Undefined subroutine &main::Language_Select called at YaBB.pl line 45.

Blijkbaar heb ik ergens toch iets vergeten of verkeerd staan, maar ik weet echt niet wat. Ben (nog ) niet zo'n adept in Perl (SAS is meer mijn ding).

Help is greatly appreciated! Indien nodig stel ik userid password van mijn webspace ter beschikking aan iemand die kan helpen (en discreet is).

LibraOne
Gelogd
LibraOne

LibraOne

  • Junior YaBB'er
  • **
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 6
  • To be is to do. To do is to be. Do be do be do.
    • Innertruth
Re:Problemen met de Platinum versie?
« Reactie #11 Gepost op: 12 oktober 2002, om 16:39:47 »

Laat maar, er stonden wat paden verkeerd in Settings.pl... (niet eens over languages), nu doet 'ie 't.

Ik ga verder testen... Cheers!
Gelogd
LibraOne

spikecity

  • Gast
Re:Problemen met de Platinum versie?
« Reactie #12 Gepost op: 13 oktober 2002, om 21:17:10 »


Laat maar, er stonden wat paden verkeerd in Settings.pl... (niet eens over languages), nu doet 'ie 't.

Ik ga verder testen... Cheers!


Zo zie je .... alles lost vaak vanzelf op (zitten nu eenmaal een hele berg instellingen in PR :)
Gelogd

skippy

  • YaBB freak
  • ****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Vrouw
  • Berichten: 305
  • US4ALL
    • us4all forum
Re:Problemen met de Platinum versie?
« Reactie #13 Gepost op: 15 oktober 2002, om 18:04:30 »

vraagje ( nog ) geen probleem.

IK zou wel de extra's van de platinum op mijn forum willen hebben, kan dat?

IK heb de update Dutch Lng. er al op gezet
Nu staat er dus wel onder het board

------YaBB 1 Platinum Release--------

Terwijl er verder nog niks veranderd is.
Ik wil overigens aan de layout (template) voorlopig niks veranderen.

Is het mogelijk om mods zoals links/chat/countdown apart te adden? ? ?
En zo ja moet ik dan alsnog handmatig de mods invoeren? ? ? ? ??

p.s. ben nog maar een beginnelingetje hoor!!

grz..skippy
Gelogd
wees zuinig op je donder want je zieltje zit eronder

Kitty

  • XVM....
  • Beheerder
  • Die hard
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Vrouw
  • Berichten: 3901
  • Straaaal !!
    • ICT-Works
Re:Problemen met de Platinum versie?
« Reactie #14 Gepost op: 15 oktober 2002, om 19:15:39 »


vraagje ( nog ) geen probleem.

IK zou wel de extra's van de platinum op mijn forum willen hebben, kan dat?

IK heb de update Dutch Lng. er al op gezet
Nu staat er dus wel onder het board

------YaBB 1 Platinum Release--------

Terwijl er verder nog niks veranderd is.
Ik wil overigens aan de layout (template) voorlopig niks veranderen.

Is het mogelijk om mods zoals links/chat/countdown apart te adden? ? ?
En zo ja moet ik dan alsnog handmatig de mods invoeren? ? ? ? ??

p.s. ben nog maar een beginnelingetje hoor!!

grz..skippy



Nee maar voor bijna alle mods die in de platinum zitten kan je aan en uit zetten,

je eigen layout kan je behouden... ik ben de afgelopen dagen te druk geweest om te bekijken hoe.

verder is de upgrade een soortgelijk avontuurtje als de upgrade naar sp1 destijds ;)

Groets Kitty
Pagina's: [1] 2 3 ... 10   Omhoog
 

Pagina opgebouwd in 0.058 seconden met 21 queries.