YaBB.nl

Log in of registreer jezelf.

Login met gebruikersnaam, wachtwoord en sessielengte
Geavanceerd zoeken  
Pagina's: [1]   Omlaag

Auteur Topic: Foutmelding Globalmodcenter.sql  (gelezen 7160 keer)

jacbier

  • Junior YaBB'er
  • **
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 52
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Foutmelding Globalmodcenter.sql
« Gepost op: 6 maart 2004, om 23:38:40 »

Ik heb al diverse mods geïnstalleerd op mijn Yabbse 1.5.5 forum.

Bij het installeren van de mod Globalmodcenter loop ik tegen een foutmelding aan bij het uitvoeren van de sql Globalmodcenter.sql.

De foutmelding die ik krijg is als volgt



Fout

SQL-query :  

INSERT INTO < TBLPREFIX > settings
VALUES (

'gmodnews', '1'
), (
'gmodcensor', '1'
), (
'gmodreserve', '1'
), (
'gmodban', '1'
)

MySQL retourneerde:


#1064 - You have an error in your SQL syntax near '< TBLPREFIX > settings
VALUES (  'gmodnews',  '1' ), (  'gmodcensor',  '1' ), ( ' at line 1



Heeft iemand een idee wat ik fout doe?

Naar mijn idee heb ik de (summiere) aanwijzingen in de readme correct uitgevoerd. Echter de aanwijzingen zijn zo kort geforumuleerd dat het kan zijn dat ik iets meer moet doen. Maar wat en hoe?

MySQL kent nog heel veel geheimen voor mij.

Groeten,

Jacques
Gelogd

Kitty

  • XVM....
  • Beheerder
  • Die hard
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Vrouw
  • Berichten: 3901
  • Straaaal !!
    • ICT-Works
Re:Foutmelding Globalmodcenter.sql
« Reactie #1 Gepost op: 7 maart 2004, om 11:35:18 »

< TBLPREFIX >

Probeer is daar de tabel prefix in te vullen ... in de meeste gevallen is dat _yabbse  tenzij je het zelf anders hebt genoemt.

jacbier

  • Junior YaBB'er
  • **
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 52
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re:Foutmelding Globalmodcenter.sql
« Reactie #2 Gepost op: 7 maart 2004, om 19:42:04 »

Hoi Kitty,

Ik denk dat ik toch nog iets meer moet doen. Ik heb bij < TBLPREFIX > _yabbse en ook yabbse_ ingevuld en krijg in feite dezelfde foutmelding, zij het dat in plaats van TBLPREFIX _yabbse of yabbew_ vermeld wordt.
Kan het misschien zijn dat ik eerst een tabel moet aanmaken. En zo ja hoe zou dit tabel moeten heten.

In de handleiding van de mod wordt daar niet over gesproken, deze luidt:
Put global.gif in YaBBImages, and GmodCenter.php in Sources.
Execute the SQL in globalmodcenter.sql.
Apply the mod globalmodcenter.mod.


Het lijkt er toch op dat het niet zo simpel is.

Jacques


Gelogd

Kitty

  • XVM....
  • Beheerder
  • Die hard
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Vrouw
  • Berichten: 3901
  • Straaaal !!
    • ICT-Works
Re:Foutmelding Globalmodcenter.sql
« Reactie #3 Gepost op: 7 maart 2004, om 21:10:19 »



Kijk even naar het plaatje, het verschil is dat deze prefix christrains heet ... hoe het bij jou heet zie je in de tabel links.

Je plakt de sql tekst in dat vakje ... past de prefix aan  zo als ik rood gekleurt heb ( maar dan wel je eigen prefix)

en klik dan op start ....


Kitty



[verwijderd door de admin]

jacbier

  • Junior YaBB'er
  • **
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 52
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re:Foutmelding Globalmodcenter.sql
« Reactie #4 Gepost op: 8 maart 2004, om 09:32:10 »

Hoi Kitty,

Dank voor jouw aanschouwelijke uitleg. Het is mij nu zonder problemen gelukt om de query uit te voeren. Pas uit jouw plaatje begreep ik dat de tabel settings aangepast moest worden.

Het laten werken van de mod Globalmodcenter is echter nog niet gelukt. Ik heb de benodigde bestanden aangepast met behulp van Boardmod en deze geupload zoals dat hoort. Ook het gif-plaatje, deze heb ik voor de zekerheid in twwe mappen geplaatst te weten de yabbimage map en de submap dutch. Bij de modsetting in het admin center kan ik de opties van de global moderators instellen en deze instellingen blijven ook bewaard. Als ik vervolgens inlog onder een test account met global moderator bevoegdheden krijg ik echter niet het plaatje 'global mod' te zien.

Heb jij enig idee waar het fout zit. (Zelf denk ik dat ik de bevoegdheden niet goed geregeld heb.)

Bedankt alvast,

Jacques
Gelogd

Kitty

  • XVM....
  • Beheerder
  • Die hard
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Vrouw
  • Berichten: 3901
  • Straaaal !!
    • ICT-Works
Re:Foutmelding Globalmodcenter.sql
« Reactie #5 Gepost op: 8 maart 2004, om 14:35:55 »



Heb je de GmodCenter.php ook in de map sources gestopt ???

Heb je bij geinstalleerde mod's en voorkeuren de vakjes aangevinkt ( 4 ) ?

jacbier

  • Junior YaBB'er
  • **
  • Offline Offline
  • Geslacht: Man
  • Berichten: 52
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re:Foutmelding Globalmodcenter.sql
« Reactie #6 Gepost op: 9 maart 2004, om 00:05:09 »

Hoi Kitty,

Ik heb eindelijk ontdekt wat ik verkeerd deed. Het bestand dutch.lng was niet correct aangepast. Nu werkt alles prima.

Door mijn problemen kreeg ik net een ideetje. De volgende keer als ik boardmod gebruik hernoem ik dutch.lng in enlish.lng en voer dan de mod door. Vervolgens moet ik de benodigde vertalingen handmatig doorvoeren. Omdat mijn forum volledig Nederlandstalig is bestaat er naar mijn idee hiertegen geen bezwaar.

Groeten,

Jacques
Gelogd

Kitty

  • XVM....
  • Beheerder
  • Die hard
  • *****
  • Offline Offline
  • Geslacht: Vrouw
  • Berichten: 3901
  • Straaaal !!
    • ICT-Works
Re:Foutmelding Globalmodcenter.sql
« Reactie #7 Gepost op: 9 maart 2004, om 00:29:21 »


nee dat gaat niet, de lng files hernoemen
dan zoekt hij engelse zinnen in een nederlands bestand ... vind boardmod dus nooit.

het is veel makkelijker om het even met de hand te doen.

Kitty
Pagina's: [1]   Omhoog
 

Pagina opgebouwd in 0.053 seconden met 22 queries.